Ce dronă ne trebuie pentru a filma pe yacht?

Nu există nicio îndoială că micile aeronave fără pilot (dronele) vor deveni în scurt timp la fel de comune ca și smartphone-urile. Caracteristicile și capabilitățile acestor gadget-uri sunt uluitoare, iar camerele cu care pot filma ajung să aibă o calitate aproape de perfecțiune.

Populariatea yachturilor și a micilor ambarcațiuni este în creștere, așadar nu este de mirare că foarte mulți proprietari își doresc să filmeze experiențele lor din largul mării cu o dronă.

Totuși, înainte de a lansa o dronă de pe yacht, ar fi indicat să aveți suficientă experiență cu dronele și să faceți cercetări amănunțite despre cea mai bună dronă pentru acest gen de filmări, legile din țara în care veți filma cu drona și mai ales, să planificați înainte locurile de lansare și recuperare a dronei.

De ce ți-ai dori să filmezi cu o dronă pe yacht?

O întrebare mai bună credem că ar fi, de ce nu ați vrea să surprindeți momentele spectaculoase dintr-o calătorie cu yachtul din înaltul cerului? Sau poate locurile frumoase unde ați lăsat ancora pentru câteva ore.

Oricare ar fi răspunsul, considerăm că o dronă vă va permite să documentați calatoriile realizate pe yacht într-un mod minunat și plin de farmec.

Cele mai multe drone de vanzare comerciale din prezent pot capta imagini de înaltă rezoluție, care să aibă un aspect profesional, totul realizându-se extrem de ușor, doar prin intermediul câtorva butoane.

În principiu, chiar și o persoană care pune prima dată mâna pe o dronă va reuși să o ridice de la sol după doar câteva minute și astfel vor ajunge să realizeze filmări incredibile din aer.

dronă

Ce contează la o dronă pentru filmat pe mare?

Nu vrem să vă recomandăm o dronă anume pentru acest gen de activitate, posibilitățile sunt nenumărate, fiecare cu multe avantaje sau dezavantaje.

Totuși, ar fi o idee bună să discutăm ce ar fi bine să aibă o dronă cu care vreți să filmați pe diferite ambarcațiuni în largul mării.

Viteza – evident, dacă navigați, veți avea nevoie de o dronă care să poată ține pasul. Nu v-ați dori ca drona să rămână în urmă atunci cand porniți motoarele ambarcațiunii.

Durata de zbor – deși este o caracteristică mai puțin importantă decât viteza, durata de zbor de care este capabilă o dronă va juca un rol major în ceea ce puteți înregistra. Puteți cumpăra întotdeauna accesorii drone cum ar fi baterii de rezervă, pentru a crește durata în care drona poate sta în aer.

Stabilitatea – în largul mării viteza vântului poate fi foarte mare, așadar este de dorit să aveți nu numai o dronă capabilă să decoleze, ci și o dronă care să iși poată menține stabilitatea atunci când filmați, un aspect foarte important pentru reușita filmărilor.

dronă

Sfaturi pentru zborul cu drona de pe o ambarcațiune

Greg Chivers de la Lunar Aerial Imaging este un profesionist în cazul dronelor, un fost căpitan de yacht și o persoană care iubește sporturile de apă, în special navigația, surfingul, kite surfing și toate formele de scufundări. Având în vederea vasta lui experiență în acest domeniu, ni se pare persoana potrivită a cărui sfaturi să le urmăm.

– ca parte a listei de verificări, ar trebui să setați drona să se întoarcă în locul în care sunteți in momentul aterizării decât să lăsați setările standard prin care dronele se întorc la locul în care au pornit motoarele.

– când decolați sau aterizați pe o barcă în mișcare, este esențial ca drona să fie în modul Altitudine pentru a evita ca drona să încerce să își mențină poziția după GPS, fapt care o va face să ajungă în spatele bărcii.

– asigurați-vă că există o bună comunicare între căpitanul bărcii și pilotul dronei, fiecare trebuie să știe ce vrea să facă celălalt, pentru ca totul să decurgă fără probleme.

– feriți-vă pe cât de mult puteți de curenții de aer, indiferent că sunt din cauza bărcii, a velelor, a munților sau a coastei.

– țineți cont întotdeauna de vântul relativ, dacă barca intră într-o zonă de vânt mai puternic, s-ar putea ca drona să se chinuie foarte mult să țină pasul. Astfel, este indicat să aveți întotdeauna o rezervă de baterie, să nu zburați niciodată până bateria ajunge aproape goală complet.

– ultimul sfat ar fi să fiți liniștiți și încrezători în timp ce zburați cu drona pe mare, veți obține niște imagini unice și deosebit de interesante, la care nu v-ați fi gândit niciodată.

Suntem foarte curioși să aflăm și părerile voastre despre zborul cu dronele de pe un yacht sau o altă ambarcațiune. V-ar plăcea să încercați așa ceva? Și dacă da, ce v-a reținut până în acest moment să o faceți?

Adaugati comentariu